Uz grila gatavota skumbrija ar anšovu mērci

Aleksandra Cvetanoviča receptes
”32 augusts” restorāns

Recepte 4 porcijām.

• 4 skumbrijas bez galvas un iekšām
• 1 citrons
• 4 karotes sviesta
• Sasmalcināti garšaugi: timiāns, rozmarīns, estragons
• Sāls
• Svaigi malti melnie pipari

Anšovu mērce
• Salātlapas
• 200 g 25 % saldā krējuma
• 3 anšovu filejas gabali
• 1 ķiploka daiviņa
• 1 citrona rīvēta miziņa
• Sāls
• Pipari

Gatavošana
Nomazgājiet un sagrieziet salātlapas un sarīvējiet citrona miziņu. Sarīvējiet ķiploka daiviņu. Samaisiet visas šīs sastāvdaļas, pievienojiet sāli un piparus.
Zivi nomazgājiet un nosusiniet.
Sagrieziet garšaugus lielos gabalos. Citronu sagrieziet plānās šķēlēs. Ierīvējiet zivs iekšpusi ar sāli un pipariem, pēc tam piepildiet zivi ar citrona šķēlēm un zaļumiem. Ierīvējiet ar nedaudz sviesta.
Lieciet grilā uz 20–30 minūtēm.

Šo ēdienu var pagatavot uz jebkura no trīs modeļiem:
1. “Joe Jr.”, 34 cm
2. “Classic Joe”, 46 cm
3. “Big Joe”, 61 cm

Vai keramiskais grils ir Jūs ieinteresējis? Mūsu menedžeris sniegs Jums vairāk informācijas jau tagad!

WhatsApp chat