Ogļu keramiskais grils KAMADO JOE

Ogļu keramiskais grils “KAMADO JOE”

Uz ogļu keramiskā grila “KAMADO JOE” Jūs varat veikt šādas darbības:
a. grilēšanu,
b. cepināšanu,
c. cepšanu,
d. sautēšanu,
e. kūpināšanu.

Kā to visu spēj paveikt viens grils? Tātad par visu pēc kārtas!
Ogļu keramiskais grils šķērsgriezumā

Ogļu keramiskais grils ir pazīstams jau trīs tūkstošus gadu. Tas ir japāņu meistaru izgudrojums, kuri bija lietpratēji izmeklētu ēdienu gatavošanā, izmantojot vienkāršus produktus. Viņi sauca savas keramiskās krāsnis par “Kamado”.
Ēdienam, kas tiek pagatavots tādā krāsnī, piemīt neatkārtojama garša, ko nevar iegūt nekādā citā gatavošanas veidā.

Savas stacionārās konstrukcijas dēļ, līdzīgi kā krievu krāsns, šī krāsns nekļuva populāra visā pasaulē. Krāsns stacionārais variants neatbilst mūsdienīga, aktīva cilvēka vajadzībām, jo kur lai ierīko tādu krāsni un kur nolīgt meistaru, kas to uzbūvēs?
Taču “Kamado” grilu pārnēsājamā variantā ievēroja amerikāņu kareivji Otrā Pasaules kara laikā.
Viņiem iepatikās, kā vienkāršs ēdiens iegūst pārsteidzoši patīkamu garšu, kad tiek pagatavots uz šīs krāsns – keramiskā grila, un viņi aizveda dažus paraugus sev līdzi uz dzimteni, ASV.

Lai arī šī grila izcilā aerodinamiskā konstrukcija pārvērta produktus brīnumainā veidā, tai piemita viens būtisks trūkums. Pēc pārsimts gatavošanas reizēm keramika neizturēja un saplīsa.

Risinājums tika atrasts trīs tūkstošus gadu vēlāk, kad NASA izstrādāja materiālus, kuru īpašības neatšķiras no tiem, kurus izmantoja, būvējot “Kamado” krāsnis. Taču īpaša apdedzināšanas metode, pielietota “Kamado” grila keramikas apstrādē, ļāva tam izturēt vairāk nekā pusmiljonu lietošanas ciklu, kas padara šo krāsni praktiski mūžīgu.

Šobrīd keramiskie grili ir kļuvuši kompakti un transportējami, bet pagatavotā ēdiena garša ir tikpat neatkārtojama, kā pirms trīstūkstoš gadiem.

Tagad šīs pārvietojamās krāsnis tiek sauktas par “KAMADO” ogļu keramiskajiem griliem.

Kā atšķiras garša ēdienam, kas pagatavots ogļu keramiskajā krāsnī, salīdzinājumā ar citiem gatavošanas veidiem? Un kāda ir atšķirība starp tradicionāla kamīna radītu omulību un siltumu un elektriskajiem kamīniem? Tas ir līdzīgi, kā atšķiras garša ēdienam ātrās apkalpošanas ēstuvēs no ēdieniem, kas tiek pasniegti dārgos restorānos.

ogļu keramiskais grils

Jāatzīmē, ka, atšķirībā no citiem griliem, šī grila aizdegšanai nav vajadzīgs degšķidrums. Tas ir būtiski, jo degšķidrumi satur parafīnu un citas kaitīgas vielas, kas piešķir gatavotajam ēdienam specifisku piegaršu.
Izmantojot keramisko grilu “KAMADO”, jūs iegūsiet ekoloģiski tīri pagatavotu ēdienu ar svaiga gaisa aromātu.

“Kamado” grils ir pieejams trīs variantos:
1. “JOE JR.” – izbraukumiem dabā, piknikiem pie ūdens vai mežā; ar restes diametru 340 mm.
2. “CLASSIC JOE” – vasarnīcām un nelielām kompānijām līdz 10 cilvēkiem; ar restes diametru 460 mm.
3. “BIG JOE” – privātmājām, kurās cilvēki mīl labi paēst, kur radinieki un draugi sapulcējas kuplā skaitā; restorāniem; darba virsma 610 mm diametrā.

Visu “Kamado Joe” ogļu keramisko grilu uzsilšanas diapazons ir 82-400 °C un Jūs varat regulēt gatavojamā ēdiena cepšanas temperatūru.

Vai keramiskais grils ir Jūs ieinteresējis? Mūsu menedžeris sniegs Jums vairāk informācijas jau tagad!

Zvaniet tūlīt +371 25769915  vai rakstiet uz info@luxgarden.lv

Открыть чат
Sveiki! Kā mēs varam jums palīdzēt?