Uz grila pagatavots ideālais steiks “Sous Vide” ananāsu mērcē
Aleksandra Cvetanoviča receptes
”32 augusts” restorāns
4 porcijām:
• 1,200 kg “Angus” šķirnes antrekota
• 4 lauru lapas
• Olīveļļa
• Sāls, pipari
Gaļas sagatavošana
Sagrieziet gaļu 4 daļās. Katru gabalu ielieciet vakuuma maisiņā, pievienojot lauru lapu, un lieciet cirkulējošā gaisā 54 °С temperatūrā uz 40–45 min.
Pēc šīs procedūras ātri atvēsiniet ledus vanniņā.
Tad gaļu apkaisiet ar sāli, pipariem un lieciet uz keramiskā grila.
Cepiet 3–4 minūtes, apgrieziet uz otru pusi un turpiniet cept vēl 3–4 minūtes.
Uzturiet gaļas iekšējo temperatūru ne augstāku par 55 °С.
Bārbekjū mērce (4 porcijas):
• 250 g kečupa
• 50 g Vorčesteras mērces
• 100 g selerijas kātu
• 50 g sojas mērces
• 50 g brūnā cukura
• 7 ķiploka galviņas
Apcepiet dārzeņus uz pannas, pievienojiet Vorčesteras mērci, soju un cukuru. Gatavojiet 15 minūtes, līdz iegūstat sīrupu, tad nogrieziet mazu uguni un pievienojiet kečupu, pēc tam pievienojiet zaļumus.
4 porcijas:
• 1 ananāsa gabals
• 100 g medus
• 60 g laima sulas
• 1 čili pipars
Sagrieziet ananāsu gareniski 8 šķēlēs. Sajauciet ar citrona sulu un medu, pievienojiet smalki sagrieztu čili piparu, tad uzlieciet ananāsa šķēles uz grila un cepiet.
Šo ēdienu var pagatavot uz jebkura no trīs modeļiem:
1. “Joe Jr.”, 34 cm
2. “Classic Joe Standalone”, 46 cm
3. “Big Joe”, 61 cm